Thursday, October 05, 2006

Thank You for Watching!

Apropos Christopher Buckley og hans politiske satire: filmen Thank Your for Smoking bliver gerne anset for at være apolitisk underholdning. Det er den ikke. Og det skrev en ung journalist ved navn Ben Adler en udmærket artikel om, da filmen i foråret havde premiere i USA.

1 Comments:

Blogger frederik said...

Hep Ulrik

Lige først, så burde du altså få gjort noget ved dine links, og desuden overveje om man vitterligt skal have en blogger account før man må skrive en kommentar.

Og så lige til anmeldelsen. Jeg er sgu ikke særligt imponeret. Den store "afsløring" af at filmen er apolitiske (menes der mon bipartisan), kan jeg ikke imponres af. Hvis det er hvad der skal til for at få et job på Prospect såøøh er jeg som sagt ikke imponret.

Og ja ifht hvad vi er vant til så er der en hvis moral equivalence i filmen. Men jeg mener kun det er i fht til hvad vi er vant til. Filmen laver jo ikke meget andet en at fortælle hvor pisse dræbende smøger er (mere en våben, den døende marlboro man, livsfarligt attentat med nikotinplastre), så fortæller jo også at Macy er en stodder, men hey! selv anmelderen indrømmer at det er han sgu sikkert i virkeligheden, men han er en stodder for en god sag...

Og hvad fanden mener han med at det slet ikke nævnes at tobaksindustrien prøver at skjule rygnings skadevirkning. Hallo! hvor er det lige Naylor arbejder.

Det skriger til himlen at manden er så vant til at se tobakken som det absolut onde, at bare eksistensen af et (delvist) sympatisk menneske i tobaksindustrien er moral equivalence.

Men jeg er jo selvfølgeligt også ryger.

October 06, 2006  

Post a Comment

<< Home